Tante Tines Trukendoos

Tante Tines Trukendoos

Mijn eerste kleedske

NaaienPosted by Edentine Sat, February 27, 2010 12:55:16

Tassen zijn wel geestig om te maken, en ik dacht eigenlijk eerlijk gezegd dat kleren (of kleertjes) te hoog gegrepen zou zijn om de draad (!) van het knutselen weer op te pakken.

Ik besloot het toch te proberen en gebruikte het bovenstukje van een patroon dat ik (alweer) vond op tinternet, maar aangezien ik het rokske van het kleedje nogal tuttig vond, besloot ik er mijn eigen retro-touch aan te geven. Het is een soort van dubbele platte plooi geworden, hoe heet zo een ding?

Enfin, het ziet er naar uit dat het gelukt is. (Alleen heb ik natuurlijk geen pas-kindjes binnen handbereik, dus dat moet nog blijken. Kandidaat-nichtjes mogen zich altijd aanmelden. Dan stuur ik het met plezier op!)

  • Comments(0)//tantetine.lescargot.be/#post10

Nog meer tassen

NaaienPosted by Edentine Sat, February 27, 2010 12:50:15

Er was de sling bag van Oh Fransson die ik voor mezelf gemaakt had :

Maar die viel zo goed in de smaak bij de een en de ander dat ik nu aan een serie van een stuk of 8 begonnen ben (ja, ik ben zot, ik weet het) om dan later uit te kunnen delen. Allemaal wel in een ander stofke wel te verstaan. Deze was alvast al klaar toen ik foto's maakte. Ahja: deze is het schoudermodel, terwijl de grijze een cross-over modelleke is.

De volgende zijn wat kleurrijker. Genoeg zwart-wit-grijs voor nu.

  • Comments(1)//tantetine.lescargot.be/#post9

Rokje wordt tas

NaaienPosted by Edentine Sat, January 16, 2010 21:06:24

Lang lang geleden werkte ik bij de Mac & Maggie. Logischerwijs kocht ik er ook massa's kleding waar ik nu, 15 jaar na datum niet noodzakelijk meer in pas. Wat niet wegneemt dat ik er maar niet in slaag om afstand te doen van sommige 'stukken'. Neem nu dat crème 'Chanel-pakje'. Beeldig. Maar het past niet meer.

Nu moet ik volgende maand naar een huwelijk. Jurk, schoenen, kousen, allemaal taken care of, nu alleen de tas nog. Mac & Maggierokje meets buttercup bag en ... Tadaa! Ik heb nu nog een klein beetje stof over, dus ik denk aan een broche of iets van die strekking.

  • Comments(2)//tantetine.lescargot.be/#post8

Eloleo project

NaaienPosted by Edentine Sat, January 16, 2010 13:25:04

Tijdens mijn nachtelijke internetspeurtochten was veelvuldig bezoek aan de blog van eloleo onvermijdelijk. Samen met nog een paar anderen is zij duidelijk (nillens willens?) een grote inspiratiebron voor menig (beginnend) hobbynaaister.

En toen kwam ze met het project van 2010. En dat 2010 stuks niet gingen lukken. Sorry? Niet lukken? Dat kon ik natuurlijk niet zomaar laten passeren, ik voelde mij direct aangesproken. En mocht het onverhoopt toch niet lukken - wat ik mij nauwelijk kan voorstellen, met alle respons her en der - dan heb ik alvast geprobeerd mijn steentje bij te dragen. Bij deze alvast 2. En gisteren heb ik nog een derde gemaakt. Foto volgt later.

  • Comments(1)//tantetine.lescargot.be/#post7

Bolletjes-sjakosj

NaaienPosted by Edentine Sat, January 16, 2010 13:16:20

Nog eentje in het kader van: vind een gratis patroon op internet.

Met bijpassend zakdoekenzakske alweer. Uiteraard.

  • Comments(0)//tantetine.lescargot.be/#post6

Haardrooghanddoek

NaaienPosted by Edentine Sat, January 16, 2010 13:11:49

Het moet niet altijd voor 'de schoonte' zijn. Voor 'de praktisch' valt ook heel wat te zeggen. Dus op bestelling maakte ik een paar van deze:


Mocht u niet bekend zijn met dit geweldig gerief : ideaal na zondags gebadder! Je maakt er een geweldig soort tulband van op uw hoofd en kunt vervolgens de halve voormiddag zo rond blijven lopen, in uw badjas met een tulband op uw hoofd. Glaasje fruitsap, croissant met frezenconfituur etc. Begint het te dagen?

  • Comments(0)//tantetine.lescargot.be/#post5

Bloemen

HakenPosted by Edentine Sat, January 16, 2010 13:07:22

En aangezien die bloemen zo wijs gevonden werden, ben ik er mee doorgegaan. Als broche voor kleine (en grote!) meisjes.

  • Comments(0)//tantetine.lescargot.be/#post4

Wanten

HakenPosted by Edentine Sat, January 16, 2010 13:06:06

Toen de tassen klaar waren ben ik nog wat kleine dingskes gaan haken, waarover later meer (ik heb nog geen foto's). En toen die weer klaar waren, was het beginnen sneeuwen en wilde ik wanten in plaats van mijn fleece handschoenen. Want in wanten kan je een vuist maken en dan blijven uw handen langer warm. Dus.

  • Comments(1)//tantetine.lescargot.be/#post3
Next »