Tante Tines Trukendoos

Tante Tines Trukendoos

Mijn eerste kleedske

NaaienPosted by Edentine Sat, February 27, 2010 12:55:16

Tassen zijn wel geestig om te maken, en ik dacht eigenlijk eerlijk gezegd dat kleren (of kleertjes) te hoog gegrepen zou zijn om de draad (!) van het knutselen weer op te pakken.

Ik besloot het toch te proberen en gebruikte het bovenstukje van een patroon dat ik (alweer) vond op tinternet, maar aangezien ik het rokske van het kleedje nogal tuttig vond, besloot ik er mijn eigen retro-touch aan te geven. Het is een soort van dubbele platte plooi geworden, hoe heet zo een ding?

Enfin, het ziet er naar uit dat het gelukt is. (Alleen heb ik natuurlijk geen pas-kindjes binnen handbereik, dus dat moet nog blijken. Kandidaat-nichtjes mogen zich altijd aanmelden. Dan stuur ik het met plezier op!)

  • Comments(0)//tantetine.lescargot.be/#post10

Nog meer tassen

NaaienPosted by Edentine Sat, February 27, 2010 12:50:15

Er was de sling bag van Oh Fransson die ik voor mezelf gemaakt had :

Maar die viel zo goed in de smaak bij de een en de ander dat ik nu aan een serie van een stuk of 8 begonnen ben (ja, ik ben zot, ik weet het) om dan later uit te kunnen delen. Allemaal wel in een ander stofke wel te verstaan. Deze was alvast al klaar toen ik foto's maakte. Ahja: deze is het schoudermodel, terwijl de grijze een cross-over modelleke is.

De volgende zijn wat kleurrijker. Genoeg zwart-wit-grijs voor nu.

  • Comments(1)//tantetine.lescargot.be/#post9

Rokje wordt tas

NaaienPosted by Edentine Sat, January 16, 2010 21:06:24

Lang lang geleden werkte ik bij de Mac & Maggie. Logischerwijs kocht ik er ook massa's kleding waar ik nu, 15 jaar na datum niet noodzakelijk meer in pas. Wat niet wegneemt dat ik er maar niet in slaag om afstand te doen van sommige 'stukken'. Neem nu dat crème 'Chanel-pakje'. Beeldig. Maar het past niet meer.

Nu moet ik volgende maand naar een huwelijk. Jurk, schoenen, kousen, allemaal taken care of, nu alleen de tas nog. Mac & Maggierokje meets buttercup bag en ... Tadaa! Ik heb nu nog een klein beetje stof over, dus ik denk aan een broche of iets van die strekking.

  • Comments(2)//tantetine.lescargot.be/#post8

Eloleo project

NaaienPosted by Edentine Sat, January 16, 2010 13:25:04

Tijdens mijn nachtelijke internetspeurtochten was veelvuldig bezoek aan de blog van eloleo onvermijdelijk. Samen met nog een paar anderen is zij duidelijk (nillens willens?) een grote inspiratiebron voor menig (beginnend) hobbynaaister.

En toen kwam ze met het project van 2010. En dat 2010 stuks niet gingen lukken. Sorry? Niet lukken? Dat kon ik natuurlijk niet zomaar laten passeren, ik voelde mij direct aangesproken. En mocht het onverhoopt toch niet lukken - wat ik mij nauwelijk kan voorstellen, met alle respons her en der - dan heb ik alvast geprobeerd mijn steentje bij te dragen. Bij deze alvast 2. En gisteren heb ik nog een derde gemaakt. Foto volgt later.

  • Comments(1)//tantetine.lescargot.be/#post7

Bolletjes-sjakosj

NaaienPosted by Edentine Sat, January 16, 2010 13:16:20

Nog eentje in het kader van: vind een gratis patroon op internet.

Met bijpassend zakdoekenzakske alweer. Uiteraard.

  • Comments(0)//tantetine.lescargot.be/#post6

Haardrooghanddoek

NaaienPosted by Edentine Sat, January 16, 2010 13:11:49

Het moet niet altijd voor 'de schoonte' zijn. Voor 'de praktisch' valt ook heel wat te zeggen. Dus op bestelling maakte ik een paar van deze:


Mocht u niet bekend zijn met dit geweldig gerief : ideaal na zondags gebadder! Je maakt er een geweldig soort tulband van op uw hoofd en kunt vervolgens de halve voormiddag zo rond blijven lopen, in uw badjas met een tulband op uw hoofd. Glaasje fruitsap, croissant met frezenconfituur etc. Begint het te dagen?

  • Comments(0)//tantetine.lescargot.be/#post5

Phoebe Bag

NaaienPosted by Edentine Sat, January 16, 2010 12:49:24

Originaliteit moet je hier de eerste paar weken nog niet verwachten, ik ben begonnen met bestaande patronen om er weer een beetje in te komen na een jaar of 10 zonder naaimachien.

Mijn eerste projectje was de Phoebe bag. Ik heb er dan ook maar onmiddellijk een portemonneetje (eigen ontwerp! ha!) en een zakdoekenzakske bij gemaakt.
Ideaal cadeautje voor de schoonmama zeg ik.

  • Comments(0)//tantetine.lescargot.be/#post1

Nog een knutselblog...

NaaienPosted by Edentine Sat, January 16, 2010 12:43:47

Origineel kan je het amper noemen, maar toch ga ik een blog maken met mijn winters gefreubel. Jaren heb ik er naar uitgekeken, naar weer eens tijd en ruimte om wat te knutselen (in mijn geval is dat: naaien, breien, haken en bakken). Maar er moest eerst nog een camping gebouwd worden, first things first. En dat is nog steeds aan de gang, zij het op een wat rustiger niveau. Creatief met gyproc en schilderen, meer dat soort werk. Maar daar gaat deze blog niet over.

Ik heb de voorbije weken schandalig veel nachtelijke uren gespendeerd aan het uitpluizen van allerlei blogs van andere creatievelingen (wat zijn het er veel!), speuren naar gratis patronen om weer een beetje op gang te komen, kasten leegmaken op zoek naar (her)bruikbare stoffen en tenslotte met achter mijn naaimachien zitten. Genieten! Wat een leuke sport dit!

Ik ga hier af en toe wat resultaten van mijn knutselfrutsel posten, en ik begin alvast met de oogst van de voorbije weken.

  • Comments(0)//tantetine.lescargot.be/#post0